Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

ΛΑΜΠΡΙΑΤΗΣ ΚΟΧΥΛΙΑΝΟΣ (συνταγή ΖΑΦΕΙΡΑ ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΗ)

ΛΑΜΠΡΙΑΤΗΣ ΚΟΧΥΛΙΑΝΟΣ
(αρνί γεμιστό σε παραδοσιακό φούρνο για 12 άτομα )

ΥΛΙΚΑ
1 αρνί 8 κιλά
1 κιλό ρύζι για πιλάφι κίτρινο
ΓΕΜΙΣΗ
Άνηθο 1 ματσάκι
1 κούπα ρύζι άσπρο νυχάκι
2 φυντάνια γάλα φρέσκο
10 αυγά
1 ½ κιλό αγελαδινό φρέσκο τυρί
½ κιλό φέτα τυρί
250 γραμμάρια συκωτάκι του αρνιού
Αλάτι
Πιπέρι
Δυόσμο
Μπαχάρι
Μια κουταλιά βούτυρο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε το αρνί και το αφήνουμε να στραγγίσει. Το αλατοπιπερόνουμε μέσα έξω και προσχωρούμε στην κατασκευή τις γέμισης.
ΓΕΜΙΣΗ
α/ Κόβουμε το συκωτάκι σε πόλη μικρά κομματάκια και τα τηγανίζουμε ελαφρός
β/Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε ένα φλιτζάνι νερό και δυο φυντάνια γάλα. Βάζουμε το νυχάκι και προσοχή να μισοψιθεί το ρύζι σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου.
Το μισοψημένο ρύζι ,μπαίνει σε μεγάλο μπολ και βάζουμε τα τυριά λιωμένα ,προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και το έτοιμο συκωτάκι .Προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο ,λίγο δυόσμο ,αλάτι ,πιπέρι ,μπαχάρι .
γ/ αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και μετά γεμίζουμε το αρνί.
ΟΤΑΝ ΚΡΥΩΣΕΙ Η ΓΕΜΙΣΗ γεμίζουμε το αρνί και το ράβουμε σε όλα τα ανοιχτά σημεία που υπάρχουν .
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
Βάζουμε στο πάτο τις γάστρας 3 κούπες νερό ,με πολύ λίγο ντομάτα πελτέ και προσθέτουμε το ρύζι για πιλάφι, τοποθετείτε η σχάρα και ακουμπάμε το αρνί Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, για να μην το αρπάξει ο φούρνος .

Ψήνεται σε παραδοσιακό φούρνο για 4 ώρες
Σε φούρνο κουζίνας 4 ώρες σε 250 βαθμοί πάνω κάτω .
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
Αντώνης Μαυρογιώργης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis